כאיש QA מתחיל השכר נע בין 8000-11,000 שקלים, משם ניתן להגיע ולהתקדם עד לשכר של כ-30,000 שקלים, כמו שניתן לראות בטבלה הבאה לאחר סקר שנעשה באתר techjob:
כמובן שיש שיקולים שונים כמו ותק, סוג החברה, אופי הפעילות ולבסוף יש נושא האוטומציה. לאיש QA שיש לו גם התמחות באוטומציה (כמו שאנחנו מלמדים אצלנו במכללה) יש פוטנציאל שכר גבוה יותר כמו גם עדיפות בראיונות עבודה.
לצערנו הרב, היום רוב הקורסים ורוב המכללות בארץ מלמדים חומר שלא באמת צריך לדעת כדי להתקבל לעבודה. היום חברות ההייטק שמגייסות אנשי QA מחפשות יכולות מאוד ספציפיות ותכונות מאוד ספציפיות. אותן חברות צריכות אנשים שיודעים לספק תוצאותהרבה פחות מעניין אותן אם אנחנו מכירים תאוריות מיותרות שלא משתמשים בהם ביום יום בעבודה השוטפת. למשל, מבלי להיכנס לפרטים טכניים יותר מדי, ברוב המכללות עושים הכנה למבחן הבינלאומי ISTQB רק שוכחים לספר שפחות מ-1% מהחברות עובדות לפי הקריטריון הזה (!). דוגמא נוספת, מלמדים עשרות שעות של תאוריה HTML עם מעט מאוד פרקטיקה ככה שבפועל התלמידים לא יודעים ליישם כלום. בנוסף, חלק מהמכללות מלמדות כלי עומסים. רק שוכחים לספר לכם שבשביל להריץ עומסים צריך הרבה יותר ממה שמלמדים בקורס, ושוב מלמדים חומרים שהסיכוי שתשתמשו בהם בתעשייה בתחילת דרככם הוא קרוב ל-0. ואם זה לא מספיק, מלמדים הכרות עם אוטומציה, אבל זה לא לפה ולא לשם, זה רק שיווקי כדי שתחשבו שמלמדים אתכם אוטומציה אבל זה לא נותן שום דבר פרקטי (!) ובטח שלא יאפשר לכם לעבור ראיון בתחום או לעבוד בתחום. שיטת ה"פוקוס" אומרת שאנחנו לומדים אך ורק מה שצריך כדי להתמקצע בתחום בצורה פרקטית (כמו שעובדים ת'כלס בתעשייה) וכדי לקבל יתרון תחרותי בשוק על פני כל שהשאר, עם מקסימום סיכויים להתקבל לעבודה טובה. בנוסף לפוקוס בחומר הנלמד, יש כמות מאסיבית של תרגול כדי לוודא שיש לנו שליטה אמיתית בחומר הנלמד שיידרש מאיתנו יום אחד בעבודה.